Reference

Prejel sem nagrado BigSEE Wood Design Award 2021 Zavod Big

Pisalna miza iz izbranega  rustikalnega hrastovega lesa je izdelana za slovensko akademsko slikarko z močnim občutkom za trajnost in tradicijo.
Izbran hrastov les vezen po tradicionalnih tehnikah, brez kovinskih elementov na klasične lesene vezi, ki izdelku dajejo stabilnost in estesko dovršenost. Stranka je želela, da je izdelek prilagojen moderni rabi, zato sem izbral okovje na pritisk. Predali so zoženi iz leve in desne strani, tako da dobimo zanimivo kombinacijo lesenih vezi na predni strani. Površinsko je obdelana z naravnim oljem. Postopek se po potrebi obnavlja.
Natančno izdelana pisalna miza je kos pohištva, ki je brezčasen. Izdelana za več generacij in daje možnost, da postane cenjena družinska dediščina.

Zavod Big

Razstava Čar lesa 2021 v Cankarjevem domu od 7. do 11. junija 2021

Razstava Čar lesa v Arboretumu Volčji Potok od 12. junija do 5. julija 2021

  • Masivno pohištvo
  • Oreh
  • Čar lesa 2021
  • Oreh
  • Masivno pohištvo

Razstava Čar lesa Univerza na Primorskem Koper od 5. do 29. julija 2021

Razstava Čar lesa Expano v Murski Soboti od 1. do 30. avgusta 2021

Rokodelski center DUO Škofja loka

Kosmač Anton Razstava v Rokodelskem centru DUO Škofja Loka 29.09.2020 do 24.10.2020

Vljudno vabljeni na odprtje in ogled razstave »VARUJ, OHRANI … ŽIVI! Pohištvo naših prednikov in mizarska delavnica Antona Kosmača« Razstavo, ki poteka v okviru Dnevov evropske kulturne dediščine 2020, odpiramo v torek, 29. septembra 2020, ob 18. uri v Rokodelskem centru DUO Škofja Loka (Mestni trg 34).

Anton Kosmač se v svoji mizarski delavnici v Poljanski dolini že več kot 20 let ukvarja z obrtniškim mizarstvom. Ustvarja replike tradicionalnih kosov pohištva kot so mentrge, zibke, skrinje, marejne, masivne mize idr. Izdeluje pa tudi sodobne kose pohištva iz masivnega lesa. Izjemna prefinjenost, lepota in uporabnost se zrcalijo v visoki kakovosti njegovih izdelkov. Vsak izdelek je unikaten, izdelan po meri naročnika in iz najboljših kosov lesa. Izdelke oblikuje lepota naravnega materiala in številni detajli v lesu, poseben značaj pa dodajo tudi lesene klasične mizarske vezi, s katerimi ohranja znanja naših prednikov, tradicijo in lepoto preteklih obdobij. Z odgovornostjo varuje in ohranja dediščino naših prednikov, hkrati pa s pomočjo tradicionalnih mizarskih tehnik izdeluje sodobno pohištvo in tako združuje preteklost s sodobnostjo.

Razstava bo na ogled do 24. oktobra 2020.


Vljudno vabljeni!

This image has an empty alt attribute; its file name is facebook.png